Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda yangi yondashuvlar va innovatsion yechimlar

Oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda yangi yondashuvlar va innovatsion yechimlar

Авторы

  • Utarov Doniyorbek G‘ayratbek o‘g‘li
  • Saidov Mash’al Samadovich

##semicolon##

https://doi.org/10.5281/zenodo.14636323

##semicolon##

innovatsiyalar, patogenlarni aniqlash, tadqiqot va ishlanmalar, sensorlar texnologiyasi, sensorlarni o‘rganish texnologiyasi.

Аннотация

So‘nggi yillarda oziq-ovqat xavfsizligi masalasi tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda, chunki iste’molchilar
ifloslangan yoki xavfli oziq-ovqat mahsulotlarini iste’mol qilish bilan bog‘liq potentsial xavflardan xabardor bo‘lmoqda.
Globallashuvning kuchayishi va oziq-ovqat ta’minoti zanjirining tobora murakkablashib borishi bilan oziq-ovqat
xavfsizligini ta’minlash hukumatlar, oziq-ovqat ishlab chiqaruvchilari va iste’molchilar uchun qiyin vazifaga aylandi.
Ushbu muammolarga javoban oziq-ovqat xavfsizligini yaxshilash va aholi salomatligini muhofaza qilish bo‘yicha yangi
yondashuvlar va innovatsion yechimlar ishlab chiqilmoqda.

Author Biographies

Utarov Doniyorbek G‘ayratbek o‘g‘li

Toshkent davlat iqtisodiyot universiteti
magistratura bosqichi talabasi

Saidov Mash’al Samadovich

Professor, Toshkent davlat iqtisodiyot universiteti

Опубликован

2024-12-07
Loading...