Don maxsulotlari sifat ko‘rsatkichlariga sovuq konditsionerlash tizimini samaradorligini tahlil qilish

Don maxsulotlari sifat ko‘rsatkichlariga sovuq konditsionerlash tizimini samaradorligini tahlil qilish

Авторы

  • Yusupov Azamat Alijonovich
  • Akramova Gulhayo Abidovna

##semicolon##

https://doi.org/10.5281/zenodo.14241721

##semicolon##

Donni sovuq namlash, namlash tizimi, bosim, nisbiy namlik ko‘rsatkichlari.

Аннотация

Ushbu maqola don mahsulotlari sifat ko‘rsatkichlarini yaxshilashda sovuq konditsionerlash tizimining
samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqotda, sovuq konditsionerlashning donning namligi, harorati va mikrobiologik holatini
nazorat qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ma’lumotlar yig‘ish va tahlil qilishda statistika va matematik modellar qo‘llanilib,
tizimning iqtisodiy samaradorligi ham baholandi. Natijalar, ushbu texnologiyaning don mahsulotlarini saqlash va sifatini
oshirishda yuqori samaradorlikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Maqola, sovuq konditsionerlash tizimlarini qishloq xo‘jaligi va
oziq-ovqat sanoatida joriy etishning muhimligini ta’kidlaydi va kelgusida uning yanada takomillashishiga oid tavsiyalar
beradi.

Author Biographies

Yusupov Azamat Alijonovich

Texnika fanlari bo‘yicha falsafa doktori,dotsent

Akramova Gulhayo Abidovna

Andijon mashinasozlik instituti tayanch doktoranti

Опубликован

2024-11-07
Loading...