Banklar moliyaviy barqarorligini ta’minlashda bank zaxiralaridan kompleks foydalanish zarurati va amaliyoti - Xolmamatov, Farhodjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada tijorat banklarida kreditlarni tasniflashning nazariy asoslari, banklarda kredit portfelini tasniflash amaliyoti va ularga zaxira tashkil etish tartibi chuqur tahlil qilingan va o‘rganilgan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida kreditlarni tasniflash va ularga zaxira tashkil etish bo‘yicha ilmiy xulosa va amaliy takliflar berilgan. Shuningdek, banklarning moliyaviy barqarorligini ta’minlashda banklarda tashkil etiladigan ehtimoliy yo‘qotishlarga qarshi zaxiralarni shakllantirish zarurati va undan foydalanish amaliyoti tadqiq etilgan.