Mehnat unumdorligining omilli tahlili hamda uning korxona moliyaviy ko‘rsatkichlariga ta’sirini baholash - Abdujaborova , Ma’mura (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada mehnat unumdorligi tushunchasi, uni tahlil etish metodikasi va hisoblanadigan ko‘rsatkichlar tizimi keltirilgan. Tadqiqotlar natijasida mehnat unumdorligini tahlilini tashkil etish bo‘yicha muallif yondashuvi shakllantirilgan, uni oshirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan hamda korxonaning moliyaviy ko‘rsatkichlariga ta’siri baholangan.