Mehnat bozorini takomillashtirishda raqamli texnologiyalardan foydalanishning amaliy jihatlari - Maxammadiyev M.M. (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda raqamlashtirish jarayonlarini kadrlar bilan ta’minlash, taqsimlash nuqtayi nazaridan ko‘rib chiqilgan, AKT sohasidagi ta’lim tizimini maqsadli rivojlantirish zarurligini ko‘rsatilgan. Mehnat resurslaridan foydalanishga nisbatan iqtisodiy va ijtimoiy munosabatlarni raqamlashtirish sharoitida raqamli iqtisodiyotning mehnat bozoriga ta’sirida axborot va aloqa sohasida ish haqqi hamda dasturiy mahsulotlar va xizmatlar eksporti, kompyuter va dasturlash xizmatlari hajmining 2026-yilgacha bo‘lgan prognozi ishlab chiqilgan.