Korxona import operatsiyalarida moliyaviy munosabatlar nazariy tahlili - Pulatova , Moxira (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada korxonalarning import operatsiyalarini amalga oshirishda yuzaga keladigan moliyaviy munosabatlarning nazariy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Import operatsiyalari ishtirokchilari o‘rtasidagi moliyaviy o‘zaro munosabatlarning asosiy elementlari, jumladan, narx belgilash, rentabellik koeffitsiyenti, valyuta risklari va majburiyatlarni hisobga olish masalalarini tahlil qilishga alohida e’tibor qaratilgan.