Xo‘jalik yurituvchi subyektlarda asosiy vositalar tahlilining o‘ziga xos xususiyatlari - Nurmanov , Yarkin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Iqtisodiyotning globallashuvi sharoitida xo‘jalik yurituvchi subyektlarda asosiy vositalarning hisobga olinishi va ularning tahliliy ko‘rsatkichlari uzoq muddatli va strategik moliyaviy rejalashtirishda muhim ahamiyatga ega. Shu sababli, har bir xo‘jalik yurituvchi subyekt o‘zining mustahkam pozitsiyasiga ega bo‘lgan holda asosiy vositalar bilan ta’minlanishi, ulardan foydalanish samaradorligini oshirish, boshqaruvni tashkil qilish va yuritish dolzarb vazifalardan biridir.