Elektr energiya yoʻqotishlarini hisobga olish uslubiyotini takomillashtirish - Shodiyev, Akbar (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada elektr energiya yoʻqotishlari hisobi uslubiyotini takomillashtirish, yoʻqotishlarni standartlashtirish, hisob metodologiyasidagi kamchiliklar, yoʻqotishlarning turlari va hisoblash tizimi, elektr yoʻqotishlarining har bir turi boʻyicha hisobga olishni joriy etish, shuningdek, elektr yoʻqotishlarini baholashning yangicha usullari ilmiy asoslangan hamda koʻrsatib berilgan. Elektr yoʻqotishlarining kelib chiqish xususiyatlariga koʻra “Texnologik yoʻqotishlar tuzilmasi” ishlab chiqilgan. Elektr yoʻqotishlarini miqdor jihatdan hisobga olish boʻyicha mualliflik takliflari yaratilgan.