Ijtimoiy sohalar rivojlanishida davlat budjeti xarajatlarining ahamiyati - Kurbonov , Xayrilla; Ramozonov , Nodir (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Zamonaviy sharoitlarda Oʻzbekiston iqtisodiyotini rivojlantirishning bosh konseptual asoslaridan biri inklyuziv iqtisodiy oʻsish surʼatlarini taʼminlash hisoblanadi. Bu albatta iqtisodiyotda kambagʻallikni oldini olish, kam taʼminlangan aholi qatlamini kuchli va manzilli ijtimoiy himoyalash, mamlakatda mavjud ijtimoiy infratuzilmani rivojlantirishga yoʻnaltirilgan keng koʻlamli islohotlarni olib borishni taqozo etadi. Ushbu ilmiy maqolada yuqorida taʼkidlangan inklyuziv iqtisodiy oʻsishni taʼminlash, ijtimoiy rivojlanish tendensiyalarini izchil amalga oshirishda davlat budjeti xarajatlarining roli va ahamiyati nazariy va amaliy jihatdan yoritib berilgan. Ijtimoiy sohadagi davlat budjeti xarajatlarining ichki tuzilmalari va ular vositasida samarali ijtimoiy siyosatni moliyalashtirish mexanizmi tadqiq qilingan.