Oliy ta’lim muassasalarini subsidiyalash zaruriyatining ilmiy asoslari. - Valiyev , Shamsiddin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Butun dunyoda so‘ngi yillarda oliy ta’lim muassasalarini subsidiyalash jarayoni bir qator ziddiyatli yondashuvlar va muammoli qarashlar asosida amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada ta’lim tizimining asosiy bo‘g‘inlaridan biri hisoblangan oliy ta’lim muassasalarini subsidiyalashga tegishli ilmiy-nazariy tahlillar xulosalari asosida oliy ta’lim xizmatlarining iqtisodiy mohiyatini, ularni moliyalashtirishda hisobga olinishi lozim bo‘lgan xususiyatlarini tizimlashgan holda o‘rganish ko‘zda tutilgan. Ilmiy-nazariy va konseptual xulosalar asosida oliy ta’lim muassasalarini subsidiyalashga tegishli istiqbolli yo‘nalishlar shakllantirilgan.