Davlat statistikasini xalqaro statistika standartlar asosida innovatsion rivojlantirish yo‘llari - T.P. Jiemuratov (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada hozirgi davrda O‘zbekiston Respublikasi statistika sohasida olib borilayotgan islohotlarning asosiy yo‘nalishlari ochib berilgan. Shuningdek, ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining statistika sohasini takomillashtirish yo‘nalishlari taqdim etilgan. Mamlakatning xalqaro standartlar talablariga to‘liq javob beradigan ilg‘or statistika tizimini shakllantirish maqsadida O‘zbekiston Respublikasi milliy iqtisodiyotining ushbu sohasini yanada rivojlantirish bo‘yicha asosiy yondashuvlar ishlab chiqilgan.