Tijorat banklari tomonidan eksportyor korxonalarning kreditlash amaliyotini takomillashtirish - Bayjanova, Gozzal (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2023)
Maqolada korxanalarining eksport salohiyatini oshirishda bank kreditlarining o‘rni muhimligi yoritilgan. Jahon amaliyotida rivojlanayotgan mamlakatlarning iqtisodiy barqarorligini ta’minlovchi asosiy omillardan biri bu korxanalarining eksportining diversifikatsiyasi darajasi yuqoriligi hisoblanadi, eksportining diversifikatsiyasi uchun moliyaviy sektorlardan korxanalariga uzoq muddatli kreditlar va sug‘urta xizmatlarini ko‘rsatish muhimligi keltirib o‘tilgan. O‘zbekiston iqtisodiyoti rivojida mazkur amaliyotlardan samarali foydalanish yuzasidan amaliy taklif va tavsiyalar keltirilgan.